På helgen kan man unna sig lite lyxigare frukost tycker jag så i dag blev det Kesoplättar med hallon och grädde.
Tidigare stekte jag dem i min gjutjärnspanna men resultatet blev väldigt varierande varje gång. De fastnade lite här och lite där, de var svåra att vända, svåra att få fin form osv. Nu har jag köpt en stekpanna med keramisk beläggning och det var ju hur enkelt som helst att steka dem i den.
Jag brukar göra plättarna efter 56kilo.se recept.
Till 3-4 st behöver du:
250g keso
2 ägg
1,5 msk fiberhusk
En nypa salt
1. Mixa allt med stavmixer och låt svälla några minuter.
2. Smält smör i en het stekpanna.
3. Jag formar sedan små bollar och trycker ut dem till lagom stora plättar. Smeten kan se kladdig ut men det går alldeles utmärkt att forma dem med händerna. Jag brukar ha hög värme i pannan till en början och så sänker jag lite när jag lägger ner smeten. Stek några minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna.
Tillbehör som är gott till är bär och vispad grädde.
Kommentera