Lyxig räksoppa
500 g räkor med skal
3 finhackade schalottenlökar
2 skivade vitlöksklyftor
1/2 finhackad urkärnad röd chili
2 msk smör
3 msk tomatpuré
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
salt
1. Skala räkorna och spara skalen. Lägg räkorna i kylen (de ska användas till chevichen).
2. Stek räkskalen med lök, vitlök och chili i smör 2 min. Rör om då och då.
3. Tillsätt tomatpuré. Stek ytterligare några minuter så att det blir brynt.
4. Häll på vin och låt koka 5 min under lock. Sila soppan ner i en mindre kastrull.
5. Vispa soppan med en stavmixer precis innan servering om du vill ha den skummig.
6. Garnera med några av de skalade räkorna.
Parmesankex är ett perfekt tillbehör till soppan. Och de är otroligt lätta att göra.
8 kex
1 1/2 dl finriven parmesanost
1 dl skalade sesamfrön
1. Blanda parmesanost med sesamfrön och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt i 8 långa strängar.
2. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna på plåten.
Ceviche i salladsblad
ca 250 g skalade räkor
5 stora pilgrimsmusslor
1/2 strimlad salladslök
1/2 finhackad urkärnad röd chili
Pressad saft av 1/2 citron
1/2 dl hackad dill
2 krm salt
Salladsblad till servering
1. Hacka räkorna grovt och tärna pilgrimsmusslorna i lika stora bitar.
2. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt. Låt marinera 2 tim i kylen.
3. Servera i salladsblad.
Receptet kommer från Mersmak
Kommentera