Vi älskar plankstek, vi har några favoritrestauranger som serverar riktigt fin plankstek. Tyvärr finns det lika många som serverar riktigt dåliga plankstekar (det kan vara minutbiff, tråkig sås, inga grönsaker etc. De festa serverar även tyvärr med pulvermos).
Hemma hos oss ikväll blir det till förrätt en asiatisk räkcoktail med mango, avocado och chili. Till det ett gott vitt vin, Riesling Hugel (nr 12191) ett torrt, friskt och fuktigt vin.
Vi gör sedan vår plankstek med oxfile, blomkåsduchesse, bea och grönsaker som haricot vertes och broccoli. Jag har ätit plankstek ute med rotsaker som tillbehör och det blir också riktigt gott. Till plankan dricker vi Tommasi Graticcio Appasimento (nr 5354).
Till efterrätt blir det cheesecake i glas med mandelcrunch. På tolvslaget blir det lite goda ostar och bubbel :)
Gott Nytt År!
Kommentera