Jag gör ofta ugnsrostade rotsaker/ grönsaker, det hör faktiskt till en av mina favoriter som tillbehör. Jag älskar palsternacka och vill man ta sina ugnsrostade grönsaker till en högre nivå så skär man ner några färska rödbetor. Det blir så gott! Jag tycker att grönsakerna passar absolut bäst till biffar av olika slag, som fetaost-, köttfärs- eller lammfärsbiffar, och smakar supergott med någon yoghurtsås av något slag. Man kan variera grönsakerna som man vill, man kan ha i andra rotfrukter, paprika osv.
4 palsternackor
4 morötter
4 rödbetor
2 röda lökar
1 msk Olivolja
Några nypor flingsalt
1 tsk torkad eller ett knippe färsk timjan
Skala och skär palsternackor och morötter på längden, jag brukar dela dem i 4 delar. Skala löken och skär varje lök i klyftor. Skala rödbetorna (kan vara en god idé att ha på sig platshandskar annars kommer du bli röd om händerna) och dela i klyftor. Lägg allt i en ugnsfast form, ringla över lite olja och strö på flingsalt. Jag älskar timjan så jag brukar strö på det också, det går alldeles utmärkt att använda torkad timjan till detta eftersom färsk timjan ändå torkar i ugnen.
Kommentera